neljapäev, 23. september 2010

Folk pildis

 

Kuna ma siin vahepeal sain agiteerivaid ja hurjutavaid märkusi, et jutt võiks ikka piltidega illustreeritud ka olla, siis pistan välja mõned helgemad hetked Viru Folk 2010-st.  
Üritus ise vältas kolm päeva, ehk siis ajavahemikus 06. - 08. august 2010 ning toimumispaigaks Käsmu kapteniküla, mis paikneb Lahemaa rahsvuspargi alal. Ja ma tean, et Viru Folgi vaimne sünnipaik asub Lahemaa Matkakeskuse saunas, ehk siis tore mõte selliseks ettevõtmiseks sündis seal :)
Mina paraku olin nii laisk, et reedeõhtul end kuhugi välja vedada ei viitsinud ning sestap sai folgitud 07. ja 08. augustil.
Põhirõhk läks siiski esinemiste kuulamisele-nautimisele, kuid aeg-ajalt taipasin ka mõne klõpsu teha. 

Avapauguks sai mulle Taulide ja sõprade kontsert - väääga väärt kõrvapaitus. 
Perenime Taul kandis laval kolm kena naisterahvast Triinu, Anu ja Tuuli, selgitusest aga ilmnes, et ainult kaks neist on omavahel õed - Anu ja Triinu, kolmas - Tuuli, on samast suguseltsist. Ja kui mälu alt ei vea, siis kolmekesi kooslaulmine toimus avalikult esmakordselt. See oli kena kuulata, sestap loodan, et ei jäänud viimaseks korraks :)
Ja kui on aset leidmas selline vägev üritus, siis on otseloomulikult kohal ka igas kaliibris pildipüüdjaid. Mina napsasin oma aparaati neist ühe, kes on toredas Delfi pildisaidis äärmiselt kirglikult vihatud, kuid kelle teravad ja otsekohesed ütlemised minule kamaluga tarkust külge on suutnud pookida. Nimesid mainimata libistan siia aukartustäratava persooni pildil ;) Siira lugupidamisega!
Kogu Käsmu kapteniküla oli täis pillutatud lavasid.
Ühel ajahetkel võtsid Metsalaval kohad sisse Tuulelõõtsutajad - taaskord üks sümpaatne avastus, kes rahvast lõbustanud-tantsutanud juba kümmekond aastat.
Ning üheks ilusaks hetkeks kujunes pühapäevane kohtumine Tõnis Mägiga. 
Mäks ei petnud ootusi-lootusi. Rahvast oli teda selles meeletus kuumuses kuulama tulnud üüratumalt palju - vanameister oli meeldivalt hämmingus, uurides meilt - oma publikumilt, et kas meil tõesti ei oleks olnud meeldivamat tegevust selleks kuumaks keskpäevaks... Mina arvan, et midagi meeldivamat oleks olnud raske välja mõelda... Kaunis ja hingestatud esinemine, mida toetasid oma panusega Kärt Johanson, Robert Jürjendal ning Citra Krista Joonas.

Lõpp kujunes folkimisel, nagu varemalt kirjutatud, tormiliseks :)
Järelvaade tormi tööle:
Ja kui keegi vaid küsiks puudelt: "Kuhu see marutuul läks?" Siis vastus on neil valmis: "Sinna!"
Kohtume Viru Folgil 2011!
Kohtumispaik ikka Käsmus! 
Toimumisaeg 12. - 14. augsut 2011 :):):)

6 kommentaari:

  1. Elu on nii kiirelt lühike! Kogu aja olen kuulnud: "Viru folk" väga hea...Kahetsusega tunnistan, et veel pole sellele üritusele jõudnud! Tänud, Merje, oma piltide ja jutustusega mu huvi suurendamast!

    VastaKustuta
  2. Tore, kui sügavama huviga nakatada suutsin :) Üritus on tõepoolest tore ja meelipaitav, seega kui vähegi võimalik - soovitan soojalt! Olen ise nüüd kahel aastal kohal olnud ning enam ei raatsiks küll ühtegi täiesti vahele jätta :)

    VastaKustuta
  3. Aga pean tunnistama, et parem on küll, kui ikka pilt juures, tekib ka huvi pildil oleva vastu ja jääd lugemagi ... :)

    VastaKustuta
  4. see vaatepilt oli tarretama panevalt nukker, mäletan ikka neid puid armsaksaanud kohas ja järsku torm ja lage taevas...

    VastaKustuta
  5. Jaa, kurb on seda laastamistööd vaadata küll! Aga looduse vastu ka ei saa...

    VastaKustuta